Kök på Golfbaren
-
Ett av våra trumfkort när det kommer till vårt framgångsrika koncept på Golfbaren är vår mat. Det är i köket en fröjd för smaklökarna skapas och här lagas rätter med härkomst ur kockarnas egen barndom, resor och spännande upplevelser med inspiration från världens alla hörn och fokus på det nordamerikanska köket. Street food samsas med klassiska maträtter där konsten ligger i välkomponerade, men ändå enkla rätter. På menyn som revideras med jämna mellanrum för variation och ombyte, kan gästen bl. a. välja mellan en klassisk Boston Lobster Roll, ostron, hamburgare eller varför inte en steak sandwich.
Golfbaren har lite olika köksverksamhet beroende på anläggning dvs. beroende på om du besöker våra inomhusanläggningar i Vasastan och Sundbyberg eller någon av våra enheter ute sommartid, varierar utbud i bemanning och rätter på menyn, men gemensamt för samtliga är att vi inte tummar på kvalitet i val av råvaror och leverantörer.
Grunden till en bra köksservice ligger i att vara väl förberedd och därför har vi bl.a. valt att jobba efter ”Mise en place-principen” (allt på plats), vilken är en beprövad metod som underlättar vårt arbete. Arbetsflödet och dagens arbetssysslor fördelas av köksmästare eller sous chef och morgondagens sysslor förbereds alltid dagen innan för bästa flöde.
Köket har ett nära samarbete med serveringspersonalen och vi jobbar aktivt med att sudda ut gränserna till vad som definierar ”vi och dom-mentalitet”. På Golfbaren jobbar vi som ett team och här är köket inget undantag. Vi är stolta över den samanhållning vi har och vi jobbar aktivt med att ständigt hålla en öppen dialog mellan avdelningarna. Oavsett erfarenhet och erhållen kunskapsnivå har alla medarbetare i köket mat och service som främsta intresse, förutsättningar som gör det lätt att skapa magi och tillsammans bidra till The Minigolf Experience.